Ik houdt er van om anderen te vertellen over mijn passie voor nanoblocks en speciaal mijn Pokémon collectie. Of je nou al mijn vorige reviews hebt gelezen of dit je eerste nanoblock review is. Hopelijk heb ik jou interesse voor de Pokémon nanoblocks aangewakkerd.

Als echte Pokémon fan ben ik mijn nanoblock collectie gestart met de starters Pokémon uit de eerste games versie. Zo heb ik al een review geschreven over Pikachu, Bulbasaur en Squirtle. Vandaag is de Charmander nanoblock aan de beurt. Ik kan niet wachten, want dit was altijd mijn favoriete Pokémon.

Aangezien ik deze Charmander nanoblock al in mijn collectie heb, kan ik jou alle ins en outs vertellen over de Charmander nanoblock. Zo weet jij aan het einde van mijn review of de Charmander nanoblock echt iets voor jou is.

Na het lezen van mijn review weet je het volgende:

  • De Charmander nanoblock details
  • Wie is Charmander?
  • Wat is Pokémon?
Charmander nanoblock - 120 nanoblocks
Charmander nanoblock

Сharmander

  • Collectie: Pokémon
  • nanoblock figuur: Charmander
  • Aantal: 120 nanoblocks
  • Lengte: 4.6 x 5 cm x 5 cm
  • Gewicht: 8 gram
  • Merk: Nanoblock
  • Niveau: ★☆☆☆

Voordat we beginnen met de details van de Charmander nanoblock is het goed om te weten wie Charmander is. Extra informatie over Charmander en Pokémon mag dan ook niet ontbreken.

Charmander

Charmander is een vuur-Pokémon welke afstamt van de hagedissen. Wanneer Charmander groot en sterk genoed is zal hij evolueren in een Charmeleon en later in een Charizard. Aan zijn brandende staart zie je gelijk hoe zijn huemeur er vandaag bij hangt. Dus houdt deze goed in de gaten.

Charmander miniblock

Wanneer Charmander blij en tevreden is zal hij vrolijk met zijn staart zwaaien maar is de het vuur bijna gedoofd? Ga dan snel met Charmander naar de dokter, want dan is er iets goed mis. Hij kan dan ook niet zo goed tegen water.

Pokémon?

Pokémon zijn wilde creaties in de gelijknamige tv- en gameserie. Je vindt ze meestal in het wild maar worden soms ook getraind door Pokémon trainers. Met bijna 900 verschillende Pokémon kun je je wel uren, dagen, weken en maanden vermaken. Zo kun je ze trainen, met ze vechten en ook met bevriend raken. En soms gebeurd het dat jouw Pokémon evolueert in een nog sterkere variant.

Pokémon, het begin

In 1998 heeft de Pokémon Company zijn eerste game gelanceerd op de Nintendo Game Boy. Je kon daar zelf als trainer rondwandelen, Pokémon vangen, trainen en vechten tegen andere Pokémon.

Het uiteindelijke doel was om de Pokémon League kampioen te worden en zoveel mogelijk Pokémon te vangen en te trainen. Naarmate de jaren verstreken werden de games steeds vernieuwd en verbeterd maar de oorsprong is altijd dezelfde geweest. Ondanks dat is Pokémon inmiddels uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste merken.

Zo zijn er inmiddels honderden afleveringen van de Pokémon tv-serie verstreken, zijn er verschillende films verschenen en zijn de Pokémon kaarten voor jong en oud nog steeds een enorme hit.

Charmander Nanoblock Set

Met de nanoblocks van Kawada kun jij Charmander in 3D nabouwen. De kleine blokjes zorgen voor prachtige details van zijn blauwe ogen tot zijn brandende staart.

Het bouwen van de Charmander nanoblock is één groot feest, maar wanneer je klaar bent niet getreurd. Je kunt de Charmander nanoblock overal neerzetten en er nog jaren van genieten.

Afmetingen

De Charmander nanoblock bestaat uit 120 blokjes en komt tezamen met een paar extra voor als je er een paar kwijt raakt.

De kleine blokjes zoals eerder genoemd zijn tot wel 8x kleiner dan LEGO. Wanneer Charmander staat heb je uiteindelijk een Charmander 3D figuur van zo’n 5 cm groot!

Charmander nanoblock set height
Charmander nanoblock afmetingen

Niveau

Aangezien het erg lastig is om vooraf te zien hoe moeilijk een nanoblock set is, heeft Kawada vijf verschillende niveaus gekozen. Waarin niveau 1 het makkelijkste is en niveau 5 het aller moeilijkst.

Ben jij een beginner? Dan raden wij je aan te starten met een niveau 1 of 2. Maar ben jij al een echte nanoblock pro? Dan is het soms toch ook best leuk om een niveau 1 nanoblock te maken!

Charmander nanoblock is van niveau 2 dus zeer geschikt om mee te starten maar ook geschikt voor de nanoblock expert. Zelf was ik zo’n 30 minuten bezig met de bouw van de Charmander.

Als je op onze website ook de Charmander miniblock bent tegen gekomen dan vraag je je natuurlijk af wat het verschil is. Gelukkig heb ik ook daar een review over geschreven. Je leest hem hier.

Сharmander Nanoblock instructies

Het wordt natuurlijk last om de charmander nanoblock zonder duidelijke instructies te bouwen. Gelukkig heeft Kawada inmiddels veel ervaring met stap voor stap instructies. Je ontvangt dan ook een duidelijke beschrijving bij de Charmander nanoblock.

Zo vondt ik een geweldige quote die de instructies perfect omschrijft. Deze wil ik je niet onthouden:

“Als je er niet uit komt, kijk dan naar de afbeelding in de volgende stap, deze toont de eerder gebouwde blokjes als een lichtere kleur, Zo zou je erachter kunnen komen en achteruit te werken.”

Het is al een genot om te kijken naar iemand die deze Charmander nanoblock bouwt. Laat staan dat je hem zelf mag bouwen. Om je een idee te geven van het bouwproces bestaat er een prachtige video van maar liefst 35 minuten. Zo wordt je meegenomen in het gehele bouwproces.

Waar te koop?

Is Charmander het waard?

Natuurlijk is deze Charmander nanoblock jouw tijd en geld waard. Eenmaal begonnen met de bouw van deze Charmander wil jij niet meer stoppen. Gelukkig verkopen wij nog veel meer Pokémon nanoblocks. Heb jij na het lezen van deze review besloten de Charmander nanoblock te bestellen? Dan wens ik je erg veel bouwplezier. En vergeet het resultaat niet te delen op onze instagram pagina.

De waardering van funwithblocks.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 155 reviews.