Pikachu hoort in elke verzameling thuis, zo ook deze nanoblock Pikachu. Zeer geschikt om je nanoblock verzameling mee te starten. Heb je al diverse nanoblocks? Dan mag deze daarin niet ontbreken. In dit artikel lees je waarom ik vindt dat deze Pikachu nanoblock thuis hoort in jouw nanoblock verzameling!

Na het lezen van mijn review weet je het volgende:

 • De Pikachu nanoblock details.
 • Pikachu nanoblock instructies.
 • Wie is Pikachu?
 • Wat is Pokemon?.
 • Reviews van andere Pokémon fans.

Ik kan niet wachten om jou meer te vertellen over nanoblocks, Pikachu en Pokémon!

Pikachu nanoblock - 130 nanoblocks

Pikachu

 • Collectie: Pokémon
 • nanoblock figuur: Pikachu
 • Aantal: 130 nanoblocks
 • Lengte: 4.6 x 5 cm x 5 cm
 • Gewicht: 8 gram
 • Merk: Nanoblock
 • Niveau:☆☆☆

De Pikachu nanoblock details

Je kunt natuurlijk moeilijk beslissen of de Pikachu nanoblock iets voor jou is, zonder de details te kennen. Bijvoorbeeld hoeveel blokjes hij heeft, het niveau en/of waar te koop?

Wie is Pikachu en wat zijn Pokémon?

Ondanks dat je misschien denkt dat Pikachu en Pokémon geen verrassingen meer voor jou hebben, is het waardevol het volgende te lezen. Wie weet verras ik je nog met iets wat je nog niet wist.

Pikachu

De bekendste en meest populaire Pokémon is natuurlijk Pikachu. Of je Pokémon nou alleen kent van de TV-serie of alle games gespeeld hebt, deze gele Pokémon heb jij zeker voorbij zien komen. Pikachu lijkt misschien een klein en schattig diertje met hamsterwangen, vergis je niet. Wanneer je hem boos maakt, of zijn vrienden lastig valt, kun je zomaar overvallen worden door een hele op elektriciteit.

Maar als je eenmaal bevriend bent geraakt met Pikachu, dan is er geen Pokémon die zo loyaal en lief is.

Pikachu

Pokémon?

Pokémon zijn wilde creaties in de gelijknamige tv- en gameserie. Je vindt ze meestal in het wild maar worden soms ook getraind door Pokémon trainers. Met bijna 900 verschillende Pokémon kun je je wel uren, dagen, weken en maanden vermaken. Zo kun je ze trainen, met ze vechten en ook met bevriend raken. En soms gebeurd het dat jouw Pokémon evolueert in een nog sterkere variant.

Pokémon, het begin

In 1998 heeft de Pokémon Company zijn eerste game gelanceerd op de Nintendo Game Boy. Je kon daar zelf als trainer rondwandelen, Pokémon vangen, trainen en vechten tegen andere Pokémon.

Het uiteindelijke doel was om de Pokémon League kampioen te worden en zoveel mogelijk Pokémon te vangen en te trainen. Naarmate de jaren verstreken werden de games steeds vernieuwd en verbeterd maar de oorsprong is altijd dezelfde geweest. Ondanks dat is Pokémon inmiddels uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste merken.

Zo zijn er inmiddels honderden afleveringen van de Pokémon tv-serie verstreken, zijn er verschillende films verschenen en zijn de Pokémon kaarten voor jong en oud nog steeds een enorme hit.

Pokemon nanoblocks vs. Pokemon miniblocks

Zo vindt je bijvoorbeeld op onze website meerdere andere Pokémon nanoblocks en miniblocks. Van een kleine Eevee tot een enorme Pikachu en/of Charizard. De Pokémon nanoblocks zijn dan ook razend populair.

Afmetingen

De Pikachu nanoblock bestaat uit 130 nanoblocks. De nanoblocks zijn zelf enorm klein, tot wel 8x kleiner dan LEGO. Wanneer Pikachu staat is hij zo’n 5 cm groot.

pikachu dimentions

Niveau

Aangezien het erg lastig is om vooraf te zien hoe moeilijk een nanoblock set is, heeft Kawada vijf verschillende niveaus gekozen. Waarin niveau 1 het makkelijkste is en niveau 5 het aller moeilijkst.

Ben jij een beginner? Dan raden wij je aan te starten met een niveau 1 of 2. Maar ben jij al een echte nanoblock pro? Dan is het soms toch ook best leuk om een niveau 1 nanoblock te maken!

Pikachu heeft zelf niveau 2, zo kun je er als beginner mee starten maar is hij eigenlijk geschikt voor iedereen. In verband met de kleine blokjes wordt er wel aangeraden een minimale leeftijd van 9 jaar aan te houden.

De Pikachu Nanoblock instructies

Het is natuurlijk onmogelijk om de Pikachu nanoblock zonder duidelijke instructies te bouwen. Gelukkig heeft Kawada inmiddels veel ervaring met stap voor stap instructies. Je ontvangt dan ook een duidelijke beschrijving bij de Pikachu nanoblock.

Ben jij meer bekend met LEGO maar ben je ook benieuwd naar de nanoblocks? Lees hier mijn artikel over het verschil tussen LEGO en nanoblocks. Of ben je op onze website ook de andere Pikachu tegen gekomen, en wil je weten wat het verschil is? Je leest het hier.

Waar te koop?

Veel plezier met bouwen

Heb je na het lezen van mijn review besloten de Pikachu nanoblock te bestellen? Dan wens ik je veel bouwplezier! Vergeet hem niet om een mooi plekje neer te zetten. Zo kun je er nog jaren van genieten!

De waardering van funwithblocks.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 155 reviews.