Één van mijn favoriete Pokémon is Squirtle. Ik kon dan ook de Squirtle nanoblock van Kawada niet weerstaan. Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het hier!

Squirtle één van de populairste Pokémon. Er zullen dan ook vele van jullie deze geweldige Squirtle nanoblock willen bouwen. Voor jullie is het dan ook erg interessant om mijn Squirtle nanoblock review te lezen.

Squirtle Nanoblock Set

Squirtle

 • Collectie: Pokémon
 • nanoblock figuur: Squirtle
 • Aantal: 120 nanoblocks
 • Lengte: 4.6 x 5 cm x 5 cm
 • Gewicht: 8 gram
 • Merk: Nanoblock
 • Niveau:☆☆☆

Wist je dat Pokémon Red en Blue de eerste gameversie was waarin Squirtle verscheen? Dit en meer lees je verderop in mijn review.

Daarnaast lees en leer je het volgende in mijn review…

 • Details over de Squirtle Nanoblock-set.
 • Instructies voor het bouwen van Squirtle nanoblock.
 • Informatie over deze Pokémon zelf.

Ik probeer jullie zo goed mogelijk te informeren. Daarom heb ik vooraf onderzoek gedaan op verschillende websites, Youtube, diverse blogs en natuurlijk mijn eigen nanoblock ervaringen

Squirtle bouwinstructies

Na het lezen van mijn review en alle informatie die ik gevonden heb, ben jij in staat om te kiezen of je deze Squirtle nanoblock gaat bouwen! Laat je het ons weten?

Meer over Squirtle

Het kan nooit kwaad om meer te leren over een figuur voordat je iets koopt. Misschien ben je nog niet zo lang een Pokémon fan, of houdt je van de nanoblocks maar ben je niet of nauwelijks bekend met Pokémon.

Misschien ben je wel heel nieuwsgierig naar meer informatie over Squirtle en de andere Pokémon.

Maak kennis met Squirtle

Squirtle is een water Pokémon die gek veel weg heeft van een schildpad. Zo kan hij zijn hoofd terugtrekken in zijn schild. Tevens is het een echte waterrat.

Do you like squirtle?

Zijn zwakke plekken zijn net als de andere water Pokémon gras en elektriciteit. Later zal Squirtle evolueren in Wartortle en Blastoise.

Squirtle lijkt misschien klein en schattig, maar deze Pokémon is klaar om het gevecht aan te gaan.

De Pokémon game versies Red en Blue

Pokémon Red en Blue zijn de allereerste Pokémon games. Deze werden uitgebracht op de GameBoy.

In de Pokémon Red en Blue games begin je als Pokémon trainer en kun je kiezen uit drie verschillende Pokémon, namelijk Squirtle, Charmander en Bulbasaur. Deze hebben ieder hun sterktes en zwaktes.

Uiteindelijk ga je opzoek naar de zeldzame Pokémon Mewtwo.

Mijn review van de Squirtle nanoblock

Met de nanoblocks van Kawada bouw je je eigen Squirtle in 3D. De nanoblocks maken het mogelijk om de Squirtle te bouwen met de echte details. Hierdoor lijkt hij perfect op de Squirtle die je kent uit de Pokémon games en serie.

hqdefault edited miniblock

Benieuwd naar de andere Pokémon nanoblock? Je leest hier mijn reviews over de verschillende Pokémon nanoblocks.

De afmetingen

De Squirtle nanoblock bestaat uit 120 nanoblocks, tezamen met wat extra blokjes. Verpakt in een leuk, klein zakje.

221f8b93abc7c8e919428f946056e127 1 miniblock

De kleinste blokjes zijn 4 mm bij 5 mm. Zoals eerder aangegeven zorgt dit voor perfecte details en een prachtig resultaat. Wanneer je uitgebouwd bent, heb je je eigen Squirtle nanoblock van zo’n 4.6 cm groot.

Wist je dat de Bulbasaur nanoblock ook uit 120 nanoblocks bestaat? Je vindt onze review hier.

De moeilijkheidsgraad van de Squirtle nanoblock

Elke nanoblock set heeft zijn eigen niveau. Waar niveau 1 het makkelijkste is en niveau 5 extreem ingewikkeld. De Squirtle nanoblock heeft niveau 2.

Squirtle is dan ook geschikt voor zowel de nanoblock beginner als de nanoblock expert.

Het koste mij zo’n 30 minuten om deze lieve Squirtle in elkaar te zetten. Samen met alle andere nanoblocks staan ze tentoongesteld op ons kantoor. Naast de Squirtle nanoblock vindt je de Charmander nanoblock. Je vindt de review van Charmander hier.

Squirtle Nanoblock instructies

Elke nanoblock set bevat een gedetailleerde instructie. Benieuwd hoe het bouwproces eruit ziet? Je volgt het in onderstaande video.

Waar te koop?

 • Voor maar € 12,50 bestel je hem op Funwithblocks
 • € 15,50 op Bol.com

Squirtle nanoblock is perfect voor iedere collectie

Ik geloof dat de Squirtle Nanoblock perfect is voor elke verzameling, vooral als je kijkt naar de nauwkeurige details, moeilijkheidsgraad twee en nauwkeurige instructies. Wil je andere figuren toevoegen aan je Nanoblock Pokémon-verzameling? Je leest mijn reviews hierover hier.

De waardering van funwithblocks.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 155 reviews.