Wat zijn puzzelblocks?

Wat zijn puzzelblocks?

Puzzelblocks zijn een speciaal soort bouwblokjes. Je vind ze in uitdagende bouwpakket of bouwsets van de leukste figuren. Deze blokjes zijn een combinatie van miniblocks en puzzelstukjes. Zo combineer je plezier met creativiteit en puzzelvaardigheid.

De Puzzelblocks bestaan uit blokjes in verschillende groottes, kleuren en vormen, die precies in elkaar passen.

Wat puzzelblocks onderscheidt van gewone bouwstenen, zoals LEGO, is dat er een puzzelaspect aan toegevoegd is. Je moet niet alleen de blokjes op elkaar stapelen, maar de zijkanten moeten ook nog in elkaar passen. Dit voegt een extra dimensie van uitdaging en denkwerk toe aan het bouwproces. Met puzzelblokken kun je niet alleen de leukste 3D figuren bouwen, maar ook je probleemoplossende vaardigheden en ruimtelijk inzicht ontwikkelen. Het is een leuke en stimulerende activiteit voor zowel kinderen als volwassenen!

Kortom, puzzelblocks zijn een geweldige combinatie van bouwstenen en puzzels. Ze dagen je uit om te bouwen, te puzzelen en je creativiteit te uiten. Dus, ga aan de slag en ontdek de fascinerende wereld van puzzelblokken!

Wat zijn Puzzelblocks?

Wat ontvang ik?

In elk puzzelblock bouwpakket zit een “Do It Yourself” project verpakt in een handige doos met afgesloten zakjes. Afhankelijk van de grootte van de figuur of het gebouw dat je wilt maken, ontvang je één of meerdere zakjes. Om je te helpen, staat er op elke verpakking een QR-code.

Met behulp van de QR-code kun je gemakkelijk toegang krijgen tot een gedetailleerde 3D-instructie op je telefoon of iPad. Deze interactieve instructie begeleidt je stap voor stap en laat je de puzzelblocks vanuit alle hoeken zien, in een volledige 360-graden weergave. Hierdoor kun je het bouwproces nog beter begrijpen en zie je hoe de blokjes in elkaar passen.

Maar wat als je per ongeluk een puzzelblokje kwijtraakt? Geen zorgen! Elk puzzelblock bouwpakket bevat extra bouwblokjes. We begrijpen dat deze kleine bouwsteentjes gemakkelijk kwijt kunnen raken, daarom hebben we ervoor gezorgd dat je altijd reserveonderdelen hebt om je project succesvol af te ronden. Je kunt met vertrouwen aan de slag gaan, wetende dat je genoeg bouwsteentjes hebt om te gebruiken.

Voor wie zijn de puzzelblocks geschikt?

Puzzelblocks zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Ze kunnen worden gebruikt door kinderen, tieners en volwassenen. De aanbevolen leeftijd voor de puzzelblock bouwpakketten varieert afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de bouwset. Sommige sets zijn speciaal ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere complexere ontwerpen bieden die uitdagend zijn voor oudere personen.

Voor jonge kinderen helpen deze bouwpakketten bij de ontwikkeling van fijne motoriek, hand-oog coördinatie en ruimtelijk inzicht. Ze stimuleren ook de creativiteit en verbeeldingskracht doordat kinderen verschillende structuren en figuren kunnen bouwen.

Tieners en volwassenen kunnen ook plezier beleven aan de puzzelblock bouwpakketten. Ze bieden een ontspannende en boeiende activiteit waarmee mensen kunnen ontspannen, stress kunnen verminderen en zich kunnen focussen op het bouwproces.

De geschiedenis van de puzzelblocks

Puzzelblocks hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot enkele eeuwen geleden. Het concept van in elkaar passende blokken werd al gebruikt door oude beschavingen. Een bekende bijdrage aan de ontwikkeling van bouwblokjes komt van het Deense bedrijf LEGO, dat in 1949 de iconische plastic bouwstenen introduceerde.

Sindsdien zijn er veel andere bedrijven gevolgd en hebben ze hun eigen versies van de bekende bouwblokjes gemaakt.

Sindskort zijn daar ook de puzzelblocks bij gekomen. FunWithBlocks mag dan zich ook de eerste noemen die deze nieuwe blokjes naar Nederland heeft gehaald.

Ze bieden eindeloze mogelijkheden voor creatief spel en stimuleren de verbeelding van mensen van alle leeftijden.

Wist je dat?

Het bouwen met puzzelblocks heeft vele voordelen, zoals:

  • Het ontwikkelen van een fijne motoriek,
  • Het vergroten van je ruimtelijk inzicht en hand-oogcoördinatie,
  • Het bevordert de probleemoplossende vaardigheden,
  • Het stimuleren van je creativiteit en verbeeldingskracht.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met bouwen en ervaar zelf de positieve effecten van het werken met de puzzelblocks!

De waardering van funwithblocks.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 155 reviews.